To, co se včera (10. srpna 2016) stalo na náměstí Jiřího z Poděbrad na pražských Vinohradech, je něco zcela nepochopitelného. Necelá stovka muslimů (a to českých konvertitů i původem cizinců) přišla do katolického kostela Nejsvětějšího Srdce Páně a zúčastnila se mše svaté. (Ještě štěstí, že jich nebylo víc!) Pak na náměstí před kostelem uspořádali manifestaci proti násilí. To je ze strany stoupenců islámu veliká lumpárna. Odsoudit násilí. Přijít na katolickou mši. Výslovně vyjádřit solidaritu a soucit s oběťmi islamistického terorismu, zejména se zavražděným francouzským knězem Jacquesem Hamelem... To ne! Historickou úlohou muslimů je hlásat zlo, nenávist a dávat tak nám, civilizovaným Evropanům, kteří jsme se v celých svých dějinách nikdy vůči nikomu násilí nedopustili!, pocit nadřazenosti.
„Jsme vděčni, že jste nás přijali. Byť by bylo pochopitelné, že byste se k nám obrátili zády, jsme velice vděčni za vaši podporu. Nestačí terorismus odsuzovat pouze písemně. Je nutné vystoupit veřejně a říct terorismu jasné ne!“ zahájila manifestaci česká muslimka Romana Červenková. A další citát: „My muslimové, žijící v České republice, jakékoli násilné činy ve jménu našeho náboženství odmítáme. Jsme zdrceni a šokováni vraždou Jacquesa Hamela. Muslimská komunita to považuje za odporný útok, který nikdy nelze odůvodnit žádným způsobem za žádných okolností a především ne jménem islámu. Sešli jsme se zde, abychom se důrazně distancovali od terorismu. Učení Koránu a proroka Mohameda jsou o míru, toleranci a lásce pro veškeré lidstvo. Islám zdůrazňuje posvátnost života obecně a lidského života obzvlášť.“ Tak toto uvedla zase Kateřina Prokičová ve společném prohlášení Ústředí muslimských obcí a centra Al Firdaus. Něco takového by se českým muslimům opravdu nemělo trpět! Muslimové nemají co být vděční, muslimové nemají co říkat, že je něco pochopitelné, a už vůbec nesmějí mluvit o míru, o toleranci a lásce pro veškeré lidstvo! Svatou povinností muslimů naopak je šířit strach a nenávist – abychom my, křesťané, mohli být hrdí na to, že jedině naše, a ne jejich náboženství je náboženství lásky! A abychom se jich mohli bát a být tak dobrou základnou pro populistické politiky. Však také čeští odpůrci islámu byli včas na místě a přerušovali muslimskou propagandu říznými sprostými výkřiky. Po manifestaci spáchali muslimové ten největší zločin: vytvořili kolem kostela lidský řetěz jako gesto ochrany křesťanů.

V Praze se 10. srpna konalo shromáždění muslimů, kteří chtějí odsoudit nedávné teroristické útoky v Evropě. Zúčastnili se také symbolicky katolické mše. Akce začala v 18:00 před kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech.