Obnovený Mariánský sloup na Staroměstském náměstí v Praze bude požehnán o slavnosti Nanebevzetí Panny Marie v sobotu 15. srpna 2020.


V pátek 14. srpna v předvečer žehnání obnoveného Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze bude jižní část náměstí od 14 do 21 hodin vyhrazena pro „Modlitební shromáždění v předvečer svátku Nanebevzetí Panny Marie“.


V sobotu 15. srpna v 10.00 hodin bude v chrámu Matky Boží před Týnem slavná bohoslužba, celebrovaná pražským arcibiskupem a českým primasem Dominikem kardinálem Dukou. Očekává se, že se všichni účastníci slavnosti požehnání sloupu do chrámu nevejdou. Proto bude na Staroměstském náměstí velkoplošná obrazovka, kde bude možné bohoslužbu sledovat.

Po mši svaté vyjde průvod z kostela na Staroměstské náměstí k Mariánskému sloupu, kde odezní projevy a Otec kardinál Dominik Duka obnovený Mariánský sloup požehná.


Celý prostor Staroměstského náměstí je 15. srpna 2020 9 do 15 hodin vyhrazen pro shromáždění na „Poděkování za uhájení města Prahy na konci třicetileté války a za uzavření Vestfálského míru, který ukončil třicetiletou válku, která zdevastovala Evropu“.

 

Šiřte prosím tuto zprávu mezi svými přáteli a známými.