New Women For Europe ASBL <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

pro nezveřejňované příjemce

 

Milí přátelé,

mnozí asi víte o masových demonstracích, které probíhají ve Francii už od listopadu loňského roku proti zákonu Manželství pro všechny, připravenému kabinetem socialistického prezidenta Hollanda. Z našich sdělovacích prostředků se toho, bohužel, moc nedozvídáme (a jinde v Evropě je to dle našich informací hodně podobné)... Navíc se dost často stává, že v reportážích jsou ukazovány záběry přeplněných ulic a parků v Paříži s tím, že se jedná o demonstranty z řad stoupenců tohoto nového zákona, ale tyto záběry tak početného davu jsou NAOPAK z demonstrací odpůrců zákona! Ti organizují již od listopadu tzv. Manif pour tous – Manifestace pro všechny. Již z loga na vlajkách demonstrujících proti tomuto zákonu je zřejmé, ze demonstrují za přirozenou rodinu, kterou toto logo znázorňuje: tedy mamku, taťku a děti. Tyto demonstrace navíc poznáte podle typických barev, modré, bílé a růžové (možná pravě ta růžová zmátla některé reportéry, a proto tyhle záběry s růžovou připsali stoupencům nového zákona...)

Protože dochází k těmto dezinformacím (a totéž se týká množství demonstrujících lidí: prefektura v Paříži vždy velmi podhodnocuje čísla účastníků), dovoluji si poslat vám aktuální informace a zároveň vás prosím, abyste je šířili dál. Děkujeme! 

Pro vaši informaci též přidávám odkaz na FR stránku k aktuálnímu dění (bohužel je jen ve Fj, ale z fotek je zřejmé, o jak početné a zároveň poklidné demonstrace jde). Policie zbila a zatkla kněze, který se snažil bránit zatýkaného mladíka. Srovnávám tam aktuální videa z Francie, která mě naprosto šokovala, neboť se velmi podobají záběrům, které tak dobře známe od nás z Prahy, ale ta jsou z let 1988 a 1989... 

Pro ilustraci, níže najdete odkazy na videa s aktuálními záběry z policejních zásahů proti demonstrujícím ve Francii s použitím obušků a plynu... Tyto útoky plynem zasáhly i děti! (Na jedné fotce je dokonce vidět, jak otec brání své dítě proti zásahu plynem...) Také jsou běžné praktiky provokatérů v civilu z řad policie. Nepřipomínají vám tyto záběry něco? Čekali byste tak agresivní zásah proti pokojné manifestaci ve prospěch přirozené rodiny v jednom z členských států EU???!!! 

Prosím, nenechávejte si tyto zprávy pro sebe! Jestliže EU a její přední političtí představitelé, včetně různých EU agentur (jako je  FRA apod.), tak rázně vystupuji proti sebemenšímu porušování práv menšin (ať už se jedná o nepatrnou demonstrující skupinku LGBT nebo třeba Pussy Riot), neměli by se jasně a nekompromisně vyjádřit i v tomto případě a zastat se práv občanů FR na svobodu projevu a shromažďování? 

Aktivně spolupracujeme s organizacemi ve Francii, které se na těchto manifestacích podílejí. Domlouváme s nimi, jakou formou je můžeme jako zástupci občanské společnosti v rámci Evropy podpořit (jestli napsat představitelům státu, EU, Rady Evropy apod.).

Videa pro ilustraci:
FR police using gas and beating people in metro and during peaceful manifestations: 

http://www.youtube.com/watch?v=VnHCDJsq1kg

http://www.youtube.com/watch?v=f2Ms179l1b8


Tady je blog, kde jsou umisťovány aktuální fotky a články:
+ More recent  info from France:

http://lesalonbeige.blogs.com/my_weblog/2013/04/manif-pour-tous-du-21-avril-%C3%A0-paris-direct.html

http://lesalonbeige.blogs.com/my_weblog/


S přáním všeho dobrého a s díky za podporu,

Jana Jamborová

Secretary General

NWFE