20. ledna před Janáčkovým divadlem Petr Pavel, 23. ledna na Dominikánském náměstí Andrej Babiš. O brněnských akcích prezidentských kandidátů vím jenom z médií a ze svědectví účastníků, jsem jsem stále nemocný. Andrej Babiš uspořádal zabijačku, rozdával jitrnice (věděl, že zadarmo ho nikdo volit nebude), Petr Pavel nerozdával nic – jenom dobré slovo. A měl pravdu, když řekl, že jde o střet dvou protikladných světů. Na jeho mítinku vládla prý nádherná atmosféra slušnosti a souznění. Na tom Babišově agresivita a konfrontace. 
Asi pětina lidí, kteří přišli na Babišův zabijačkový mítink, tam byla proto, aby proti Babišovi protestovala; rušit Pavlovy mítinky lidé z opačného tábora nechodí: domnívám se, že to paradoxně nesvědčí ve prospěch Andreje Babiše: stoupenci Petra Pavla jsou ochotni riskovat i případných pár facek, zato vyhraněně sobečtí Babišovi stoupenci by to pro svého kandidáta neriskovali, chtějí od něj jen brát. Tak si je vychoval.
Proč dnes Andrej Babiš neopakuje svoje původní heslo, se kterým vstoupil do politiky: ŘÍDIT STÁT JAKO FIRMU – ? Protože už dnes každý ví, že tím myslel: řídit stát jako svoji firmu, řídit stát jako politickou divizi Agrofertu.
Nerad bych se mýlil, ale dopustím se předpovědi: Andrej Babiš nejen že v druhém kole volby prezidenta prohraje, ale prohraje až nečekaně moc. Vzdor všem šíleným metodám, které nasadil – a právě kvůli nim. Ať jsme jako národ jacíkoliv, fašismus nemá u nás tradici a nikdy nepřevládl. Zato kdyby Andrej Babiš uplatnil své druhé – vlastně první občanství a začal dělat politiku na Slovensku, byl by úspěšnější. To on ovšem neudělal, protože v Česku mohl – i v byznysu i v politice – získat větší kořist..