František Schildberger
Jsem rád, že tě, jak píšeš, zaujala anketa ve Skleněném kostele ke třicátému výročí Sametové revoluce. Ale mám prosbu: nechtěl bys do ní taky přispět? Jak by se vám žilo, kdyby ses od své emigrace do Kanady už nikdy nepodíval domů (nebo za vyděračských podmínek), jak by žila celá emigrantská komunita? Byl bych moc rád, kdybys napsal svou vlastní (vaši) „alternativní historii“.

Marek Musil
No to vis, ze me kolikrat napadlo „co by kdyby“; chvala Bohu za to, co mame. Me problemy se psanim jsou jak dusevniho (psat neumim), tak technickeho razu (nemam ceskou klavesnici). Tak uz me pribuzni emigranti drive pozadali, abychom dali dohromady jakysi sbornik vzpominek, jak jsme utikali a jak jsme zili, pro pristi generace, ale neuskutecnilo se to ze stejnych duvodu. Holt radeji ctu nez pisu.
Navic je to hruzna predstava ze bychom dnes byli jen jakasi hloupejsi Cina s generalnim tajemnikem Babisem v cele…

František Schildberger
Takže - vyvěsil bych na Skleněný kostel aspoň naši krátkou korespondenci, i bez diakritiky - souhlasil bys?
(Mimochodem - "s Babišem v čele" a "s Babisem v cele" je zajímavá slovní hříčka: je velmi pravděpodoné, že by se Babiš stal generálním tajemníkem - ale třeba by ho opravdu v rámci zostřování třídního boje uvnitř strany zašili jako – no příkladů by bylo mnoho).