Lanovka na Ještěd je u nás nejstarší, nejrychlejší, největší – do jedné kabiny se vejde až 35 cestujících – jediná, kterou provozují České dráhy a také jediná jezdící s průvodčím.
Dnes odpoledne, jak se dozvídám ze zpravodajství, se utrhla jedna z kabin, zřítila se z třicetimetrové výšky a v jejích troskách nalezl smrt průvodčí; žádní cestující v kabině nebyli. Kabina v protisměru zůstala stát v patnáctimetrové výšce a záchranářům se z ní podařilo evakuovat třináct cestujících a průvodčího. Nikdo z nich se nezranil, ale někteří potřebovali psychologickou intervenci.
Svezl jsem se touto lanovou dráhou letos v létě, 26. srpna, tedy před 2 měsíci a 5 dny. Nahoru jsem jel sám, jen s panem průvodčím. A při cestě dolů mlha byla taková, že mi připadalo, že lana nejsou zavěšena na ničem, jen v oblacích. A psal jsem o tom ve Skleněném kostele. Cítil jsem se bezpečně, naprosto v pohodě, ani náznakem mě nenapadlo, že by se kabina mohla utrhnout a pohřbít mě ve svých troskách. (Netušil jsem, že již pár týdnů po mém výletu do Liberce byl provoz lanové dráhy na nějakou dobu zastaven pro – blíže neupřesněné – technické potíže...)
Důvěřujeme, dáváme svůj život do rukou svým bližním, svěřujeme se zodpovědným pracovníkům a organizacím. To je civilizace. Kdybych šel na kopec pěšky, smrt v klubku železa bych neriskoval. Jenže jak říkám, taková možnost mě nenapadla – důvěřujeme.
České dráhy jsou u nás už mnohokrát vyzkoušený expert na všechny možné druhy havárií, a tak ani lanovka, jak se zdá, se z toho nemohla vymanit…
Vyšetřování příčin potrvá ještě týdny a měsíce, ale už teď je prý jasné, že došlo k „destrukci tažného lana“, zatímco lano nosné i přítažné prý byly v pořádku... Jak je to možné? Tak pěkně se ta černá lana nořila z mlhy a do mlhy Představitelé „národního dopravce“ nás hned zahrnuli celým ohňostrojem údajů, jak často a kolika způsoby byla lanovka kontrolována, až by se zdálo, že téměř nejezdila, jen se kontrolovala – jenže co je to platné, dnes se zřítila. Přerušit provoz a začít s další důkladnou kontrolou lanovky se mělo už zítra, od 1. listopadu, jenže – zřítila se už dnes.