Je to jen malé zjednodušení, řekneme-li, že čím chudší je nějaký region, tím víc hlasů tam získává Andrej Babiš. Bohatá Praha má jasno: kdyby se v prezidentské volbě hlasovalo jenom v Praze, zvítězil by Petr Pavel již v prvním kole a trapné druhé kolo by se vůbec nekonalo. Stejně tak i okolí Prahy patří Petru Pavlovi, ne Andreji Babišovi, nejen údolí Berounky, Černošice, Dobřichovice, Řevnice, ale i Průhonice, kde Andrej Babiš bydlí, ale získal tam jen necelých 27 procent hlasů, zatímco Petr Pavel skoro 48 procent, tedy málem polovinu. I v Brně a v Plzni měl Petr Pavel přes čtyřicet procent.
Je to jen malé zjednodušení, řekneme-li, že hlasy pro Babiše jsou hlasy frustrovaných lidí, kteří si připadají neúspěšní a od státu očekávají dary.
A Babiš právě s těmito očekáváními pracuje.
Kdybych mohl něco poradit týmu Petra Pavla, řekl bych mu: Andrej Babiš je pátý nejbohatší Čech. Vypočítávejte jeho majetek, nejlépe kromě čísel i v nějakých srozumitelných obrazech a příkladech, ptejte se jeho voličů: může vám porozumět jeden z pěti nejbohatších lidí v této zemi? Copak nevidíte, že co vám jednou rukou dává, to vám druhou rukou bere? Že rozdává z vašich daní a z dluhů, kterými zatěžuje vás a vaše děti? Myslíte si, že chce prodat svoji restauraci na francouzské Riviéře a získané peníze spravedlivě rozdělit mezi obyvatele Ústeckého a Moravskoslezského kraje?
Víte, kolik má Andrej Babiš fabrik? (To by bylo dobré téma na billboard – například ve srovnání s nulovým počtem fabrik Petra Pavla.) Víte, kolik má Babiš hektarů zemědělské půdy? Jakou část vašeho okresu by tato plocha souhrnně představovala?
Kdybych mohl radit týmu Petra Pavla, velmi silně bych upozornil na lopatičkovou teorii, kterou nás – aniž by se ho na to někdo ptal – Andrej Babiš obšťastnil při návštěvě na pražské scioškole v Nuslích (odkaz viz níže; mimochodem: ani Babišovy znalosti prokázané při této návštěvě bych se nestyděl využít ve volební agitaci). Připomeňme si: podle Babišovy sociologicko-politologické teorie se pozná, kdo je povolán, aby vedl lidi, už mezi dětmi na pískovišti – budoucí lídr je ten, kdo místo aby si s lopatičkou hrál, začne bít lopatičkou ostatní děti... Zloba, agresivita, schopnost (a chuť!) ubližovat druhým, jako kritérium pro vedení národa – něco takového chcete, aby nám vládlo?!
Pane Babiši, vy že chcete pomáhat lidem? Vy je chcete bít!
Kdybych mohl poradit týmu Petra Pavla, poradil bych mu, aby z té lopatičky udělal symbol, aby dal lopatičku na billboardy a těmi billboardy aby zaplavil republiku.


https://www.forum24.cz/babis-muze-vyhodit-piaristy-tuhle-krizi-nezazehnaji-deti-ho-naprosto-rozebraly/