Je to nekonečná legrace. Petr Arenberger odstupuje z úřadu ministra zdravotnictví – a na jeho místo se vrací Vojtěch Adam, který z tohoto úřadu odstoupil, protože ho nezvládal, před nějakými osmi měsíci a začal tak koloběh ministrů. Žádný satirik by to lépe nevymyslel. A přijde to trapné i samotnému Velkému Jmenovači, který pro tentokrát upustil od svého oblíbeného rituálu se standartou, pochodující hradní stráží a sektem ve vysokých sklenicích: jen podepíše a předá Vojtěchu Adamovi jmenovací dekret.
Ministr má znát svůj rezort. Pokud je ředitelem velké státní nemocnice – a současně majitelem soukromé kliniky, je to jistě právě ten pravý. Média to nepochopila a začala Petra Arenbergera mediálně lynčovat: to znamená zjišťovat fakta. Média se nezastavila ani před jeho rodinou: ministrovy manželky, na jejíž úspěšné účinkování v soutěži krásy se už pozapomnělo, byl najednou plný bulvár i televizní pořady specializující se jinak na drby o herečkách a o zpěvačkách; ani znalci si nevzpomenou, kdy v bulváru dostala pro své zážitky takový prostor nějaká doktorka medicíny.
Na rozlúčkovém brífinku, kde nepřipustil dotazy novinářů, vypočítal Petr Arenberger své úspěchy a řekl, že je trestán za pouhý přestupek, špatné vyplnění daňového formuláře, za které se navíc už omluvil – ale klidně se omluví znova. A předtím naznačil, že je špatný proto, že jeho dědeček a pradědeček byli velkostatkáři a on po nich podědil nějaké pozemky – a něco dokoupil. To něco se ovšem s průběhem času zvětšovalo a zvětšovalo, z pouhých pěti nemovitostí až na současných sto dvacet...
V už probíhající předvolební kampani je takový činorodý člověk jako Petr Arenberger učiněný poklad: ovšem pro opozici, ne pro vládní hnutí ANO. Pronajímání vlastní nemovitosti nemocnici, kde zastává řídící funkci, převádění lukrativních klinických studií ze státní nemocnice na svou soukromou kliniku, protizákonná privatizace bytu v samotném centru Prahy – a kdo ví, co ještě dalšího by se na Petra Arenbergera, který je podle slov své manželky úžasný domácí kutil, ještě do voleb vyvalilo…
Adama Vojtěcha už jaksi známe, takže nic nového na něj asi nevyplave – a to je k nezaplacení. Navíc je ztělesněná nevinnost: od premiéra se nechá veřejně peskovat jako malý kluk a zpívá: zpívá, to je daleko nevinnější hobby než pozemkové spekulace.