Milý Františku,

pro představu, co se aktuálně řeší na takové jedné malé české radnici, Ti posílám následující malý přehled:


Hledáme nového nájemce restaurace v S. (s nástupem od 1. 7.). Restaurace vaří denně 30 až 40 obědů (včetně těch, co rozvážíme seniorům), stará se o obsluhu při plesech, svatbách, posvícenských zábavách. Sehnat slušného a spolehlivého hostinského je pěkná fuška.

Právě kolaudujeme splaškovou kanalizaci v místní části N. Stane se tak nejmenším samostatným sídlem v okrese, které má kanalizaci. Poté, co jsme opakovaně marně žádali o dotaci, jsme dílo pořídili za své (asi za 4 miliony korun). Teď už jen zbývá donutit notorické kverulanty, aby přestali vypouštět jímky do vodotečí nebo po nocích přečerpávat do dešťové kanalizace. To asi bez pokut nepůjde a popularita starosty u této skupiny obyvatel (cca 10 %) se zajisté zvýší :-).
Opravujeme malý návesní rybníček v místní části H. V roce 1991 jej s velkou slávou celý obložili betonovými panely (místy ční 2,5 metru nad hladinu) a vznikla tak iluze požární nádrže. Ve skutečnosti je to mrtvá louže, kam žabka skočí, ale už nikdy nevyleze. Z důvodu úspor pracujeme svépomocí.

Od září budeme pronajímat obecní byt (máme jich 6). Rád bych jej poskytl rodině místního vietnamského obchodníka. Mají malou holčičku Lindu a paní je v devátém měsíci. Bydlí v takové minišpelunce za pronajatým obchodem. Zatím to vypadá, že povstání v zastupitelstvu se kvůli této volbě nájemce nechystá.

Kupujeme 1,2 hektaru vzrostlého lesa od soukromníka (aby bylo něco pro naše potomky) a pozemek, na kterém stojí sportovní střelnice. Ten patří Lesům České republiky a potenciálně hrozí, že by střelnice mohla zaniknout.

Projektově připravujeme celkovou přeměnu hlavního náměstíčka. To je takové mé dítě, a když se to povede, tak taky takový starostenský odkaz městečku. Každý starosta má občany přiřčen nějaký atribut, kterým se do dějin obce zapsal...

Zdraví Tě

Tomáš